Flocx.nl

Groothandels komen met eigen non-paintmerk

Olijslager Groep, Luijten VVZ, Felix van der Putten en Colours & Coatings brengen samen het non-paintmerk Flocx op de markt. Dit doen zij onder de bedrijfsnaam Sast!do, oftewel Samen Sterker in Doe het Zelf.

De groothandels kennen elkaar uit het netwerk van Sigma-distributeurs. Met Flocx richten zij zich op de ‘professionele doe-het-zelver’.

Het merk moet het gat opvullen dat het uit Nederland vertrekkende Elma achterlaat. ‘We komen met een volledig assortiment voor de professionele consument’, vertelt Robert van Büseck van Olijslager Groep. ‘Denk aan producten als schuurpapier, kwasten, krabbers, mesjes, rollers, bakjes. In totaal bieden we 150 artikelen, zeg maar negentig procent van alle benodigdheden.

De samenwerkende groothandels leveren het nieuwe merk aan verf- en behangspeciaalzaken en aan iedere andere verkoper die het hebben wil. Flocx bevindt zich volgens Van Büseck net onder ProGold, het non-paintmerk voor schilders, ‘maar de kwaliteit is beter dan bouwmarktniveau. Enerzijds springen we hiermee in het gat dat Elma achterlaat, anderzijds binden we met Flocx nieuwe klanten.’ De productgroep is vanaf zaterdag 1 februari in de handel.